Torjuntavoitot Karjalan kannaksella

Suojajoukkotaistelut kestivät noin viikon, jonka jälkeen venäläiset saivat kosketuksen suomalaisten pääasemaan. Karjalan kannaksen itäosassa Taipaleessa hyökkääjä oli pääsemässä murtoon, mutta torjuttiin lopulta raskaissa taisteluissa. Asemien eteen jäi 35 tuhottua vihollispanssaria. Taipaleen alueella taistelut raivosivat sodan loppuun asti. Venäläiset eivät koskaan päässeet ratkaisevaan läpimurtoon ja kärsivät suunnattomia tappioita.

Ennakkoon vaarallisimmaksi arvioidussa suunnassa, Karjalan kannaksen keskiosissa Summan ja Lähteen lohkoilla, vihollinen yritti läpäistä puolustuksemme juuri ennen joulua. Osa panssarivaunuista pääsi tunkeutumaan asemien sisään mutta ne tuhottiin polttopulloilla ja kasapanoksilla pimeän tultua. Vihollisen kovimmatkin hyökkäykset torjuttiin viimeistään vastaiskuilla. Taistelukentälle jäi 58 tuhottua panssarivaunua ja röykkiöittäin vihollisen kaatuneita. Mannerheim-linja kesti. Maailman lehdistö kirjoitti Summan ihmeestä